Estetska medicina-Antiaging

Relativno novijeg je datuma i njom mogu da se bave samo doktori stomatologije ili medicine po zavrsenoj edukaciji.

Kako se sreca i zadovoljstvo reperkutuju na izgled osobe, pa kazemo da je svaka osoba lepsa kad je  zadovoljna, tako se i spoljasnja ili fizicka lepota odrazava na dusevno stanje, popravljajuci  ga  i podizuci  ga do dobrog raspolozenja.

Ako nam je sve to poznato uvidjamo smisao  nastanka ove oblasti.Kada uzmemo u obzir da se u cilju popravljanja izgleda ili znakova starenja i promena koje ono uslovljava, koriste se proizvodi koji su prirodni sastojci koze koje je ona izgubila i iz drugih razloga a ne samo zbog godina,potpuno je opravdana njihova primena bez ikakvh stetnih dejstava i moze se primeniti i kod mladih osoba radi korekcija koje su minimalne, ne hirurske a u mnogome uticu na bolji izgled.

Sve je ovo zavredilo paznju lekara pa su i sami korisnici intervencija estetske medicine, a svoje znanje i umece prezentuju  osobama koje nisu iz struke i kroz preglede i razgovor upucuju ih u ono sto bi njima trebalo da se uradi da bi bili zadovoljniji. U poslovnom svetu je vec poznato da cecse dobijaju posao ,vise uspeha u njegovom obavljanju,  sto zbog svog zadovoljstva, sto zbog toga sto ljudi vise vole da posluju sa ljudima prijatnijeg izgleda.

Resor ove oblasti nisu  hirurske intervencije koje obavljaju plasticni hirurzi  niti su tako invazivne, nisu cak ni hirurske. Bezazlene su i sitne ali mnogo doprinose lepsem izgledu. Neko bi mogao da zanemari cinjenicu  da je potrenbo poznavanje anatomije predela u kojima se radi, fizioloskih procesa u organizmu i njegovom reagovanju na traumu jer su inervencije invazivne, doduse minimalno ali ipak invazivne i nikako nisu na nivou kozmetologije.

Zeljene promene postizemo hijaluronskim preparatim, trombocitima sopstvene krvi, mezonitima i mezokotelima koje nisu prirodni sastojak tkiva ali su biokompatibilne.